Toorkakao või 250g
68,80 €/Kg
Kakaovõi on kakaoubadest eraldatud maheda ja pehme maitsega rasv, mida saab kasutada nii tooršokolaadi valmistamiseks kui ka kehakreemina. Nutrisslim kakaotooted valmistatakse Criollo kakaoubadest, mis on kõige haruldasem ning aromaatsem kakaosort.
Koostis: kakaovõi.
Säilitada kuivas ja jahedas. Parim enne: vt. pakendilt. Päritolumaa Peruu, pakendatud Sloveenias.
Toitumisalane teave 100g kohta: valku 0, rasva 99,89 g, kaltsiumit 0.05 mg, rauda 0,013mg. E-vitamiini 1,8mg, K-vitamiini 24,7μg, monoküllastumata rasvhappeid 32,9g, polüküllastumata rasvhappeid 3g, kolesterooli 0g.
Toorkakaovõi sisaldab palju organismile vajalikke rasvhappeid. Toorkakaotooted teeb eriliseks see, et need on vabad kakao kuumtöötlemisel tekkivatest rääsunud omega-6 rasvhapetest ehk transrasvadest. Lisaks on madalal temperatuuril (alla 40 kraadi) töödeldud toodetes säilinud kõik mineraalid ja rasvhapped, mille poolest toorkakao rikas on.
Toorkakao paistab silma väga suure antioksüdantide sisaldusega - neid leidub toorkakaos rohkem kui rohelises tees, punases veinis ja supermarjade nime kandvates goji ja acai marjades kokku. Kakaos sisalduvad antioksüdandid on väga stabiilsed ja inimese ainevahetusele kergesti omastatavad. Antioksüdandid aitavad meid kaitsta vananemisega seotud tervisehädade eest ning kaitsevad rakke vabade radikaalide kahjustuste eest.
Samuti on toorkakao tuntud oma ülisuure magneesiumisisalduse poolest. Magneesium toetab südant, aitab kaasa ajutegevusele ja seedimisele, lõdvestab lihaseid, aitab menstruaalvalude korral, aitab tugevdada luid, suurendab painduvust ning aluselisust. Kui kehas on piisavalt magneesiumi, paraneb verevarustus ning sellega koos ka hapniku tasakaal ja toitainete kättesaadavus kogu kehas. Toorkakao on looduslikuks allikaks rauale, kaltsiumile, kaaliumile, tsingile, vasele ja kroomile. Lisaks sisaldab see palju kiudaineid, C-vitamiini ning niinimetatud "ajuvitamiini" türosiini, mis on oluline õnnehormooni serotoniini tekkimisel. Seetõttu parandab kakaotoodete tarbimine meeleolu, vähendab näljatunnet ning annab meile sügava une.
Kuidas kakaovõid kasutada?
Vesivannil sulatatud kakaovõi sobib tooršokolaadi valmistamiseks. Õrna šokolaadise maitsega rasva võib lisada smuutile, magustoitudesse, jäätisesse või šokolaadipudingisse. Kuna kakaovõi sisaldab rikkalikult E-vitamiini ja polüfenoole, mis takistavad immunoglobuliini IgE tootmist, sobib see rasedusarmide ennetamiseks ning raviks ning on hea abimees ka dermatiidi korral.
Mida tähendab kakao puhul Criollo kvaliteet?
Kakaoube (Theobroma cacao) on olemas mitut erinevat liiki. Criollo kakaoks nimetatakse sorti Theobroma cacao cacao, mille osakaal kogu maailmas toodetavast kakaost on 0,001%. Criollo kvaliteediga kakaooad on väga aromaatsed, vähe mõrud ja suurepärase kvaliteediga, kuid sellest hoolimata on tuhandete kakaotootjate hulgas vaid mõned üksikud, kes seda väljasuremisohus sorti kasvatavad. Põhjus peitub selles, et peamiselt Lõuna-Ameerikas kasvatatav sort on väga tundlik temperatuurimuutustele, nõuab väga palju hoolt ning annab vähe saaki. Meie poe valikus olevate Nutrisslim kakaotoodetes kasutatavad oad on pärit Peruust.